З нового року депутати заживуть ще краще

П'ятниця, 29 грудня 2006, 15:26

З 1 січня вступають в силу зміни до закону "Про внесення змін до статті 20 Закону України "Про статус народного депутата України" щодо соціальних гарантій депутатам.

Про це повідомляє прес-служба міністерства юстиції.

Відповідно цих змін, у випадку смерті народного депутата призначається пенсія у разі втрати годувальника непрацездатним членам сім'ї, які були на його утриманні, за їх заявою у розмірі 70 відсотків заробітної плати працюючого депутата.

Крім того змінами депутату, який вийшов на пенсію, надається право безоплатного проїзду на території України один раз на рік (у прямому і зворотному напрямках) залізничним, водним, повітряним або автомобільним міжміським транспортом у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Також після закінчення строку депутатських повноважень народному депутату, який має трудовий стаж, необхідний для призначення пенсії за віком, за його бажанням може бути достроково призначено пенсію, але не раніше ніж за два роки до встановленого законом пенсійного віку.

У разі зміни розміру заробітної плати працюючим народним депутатам України відповідно здійснюється перерахунок раніше призначених пенсій.

Перерахунок пенсій здійснюється із суми, що складається з посадового окладу з урахуванням всіх доплат та надбавок працюючого народного депутата на момент виникнення права на перерахунок пенсій і провадиться з першого числа місяця, що йде за місяцем, в якому настали зазначені обставини.

Свого часу цей закон викликав обурення президента і він повернув його до парламенту без підпису, щоб голова Верховної Ради сам його підписав.

Водночас з ухваленням бюджету на 2007 рік була скасована поправка щодо необмеженого розміру пенсій для депутатів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...