Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович думає, що спочатку потрібно "загоїти рани", а потім проводити референдум

П'ятниця, 29 грудня 2006, 15:38

Прем'єр Віктор Янукович вважає, що рішення Центральної виборчої комісії з приводу референдуму відносно НАТО та ЄЕП необхідно виконувати.

"Державний орган, непідконтрольній жодній гілці влади, виніс свій вердикт, який ми всі повинні виконувати", - сказав Янукович в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю, коментуючи рішення Центвиборчкому про визнання дійсними підписних листів на підтримку проведення референдуму.

Прем'єр підкреслив, що суспільство має бути підготовлене до "ухвалення відповідальних рішень" і в цьому зв'язку "великого значення набуває час проведення референдуму".

"В ідеалі, цей захід повинен проходити в більш спокійній атмосфері. Наша країна тільки почала загоювати рани від громадського протистояння, налагоджувати складний процес пошуку компромісів", - відзначив Янукович.

"У цих умовах чергове загострення політичної ситуації, коли відволікання уваги і сил суспільства від насущних потреб соціально-економічного розвитку не є оптимальним з погляду вищих державних інтересів", - підкреслив прем'єр.

"Якщо ми живемо за законами демократичного суспільства, то повинні поважати, а головне - неухильно дотримуватися демократичних принципів незалежно від контексту і персоналій", - додав він.

Янукович також нагадав, що його особиста позиція і позиція Партії регіонів щодо проведення референдуму "була чіткою й однозначною - усі рішення, які серйозним чином стосуються життя й інтересів кожного українця, повинні ухвалюватися не поспішно, не шляхом проштовхування і грубого тиску, а тільки після ретельного аналізу, урахування всіх "за" і "проти", а головне - з обов'язковим з'ясуванням думки суспільства".

Водночас Янукович сказав, що гарантує створення необхідних умов для проведення дискусії з питань, що будуть винесені на референдум відносно НАТО і Єдиного економічного простору.

"Як глава уряду я гарантую - згідно з чинним законодавством будуть створені всі умови для проведення докладної, чесної і відкритої дискусії з питань, винесених на референдум, а його результати повною мірою будуть відбивати суспільну думку", - заявив Янукович.

Прем'єр також підкреслив, що Україна відкрита для співпраці з міжнародними організаціями, "чий високий авторитет буде сприяти визнанню результатів референдуму, як усередині країни, так і за її межами".


 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування