Симоненко хоче, щоб Ющенко оголосив про референдум після Різдва

П'ятниця, 29 грудня 2006, 16:23

Лідер Компартії Петро Симоненко вимагає від президента Віктора Ющенка одразу після різдвяних свят оголосити дату проведення референдуму щодо НАТО.

"Компартія нагадує, що згідно з Конституцією, президент зобов'язаний на вимогу не менш ніж трьох мільйонів громадян, підтверджену підписами у встановленому законом порядку, оголосити референдум", - зазначається в повідомленні, поширеному прес-службою КПУ .

"Компартія вимагає від президента Ющенка дотримуватися Конституції і оголосити після новорічних та різдвяних канікул дату проведення Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою", - зазначається в повідомленнію.

Компартія пропонує поставити на референдум два питання:

"Чи згодні Ви з тим, щоб Україна стала членом Організації Північноатлантичного договору (НАТО)?";

"Чи підтримуєте Ви участь України у Єдиному економічному просторі (ЄЕП) разом із Російською Федерацією, Республікою Казахстан та Республікою Білорусь, відповідно до Угоди про формування Єдиного економічного простору, підписаної 19 вересня 2003 року?"

Компартія також пропонує президенту доповнити бюлетень для голосування на референдумі питанням про надання російській мові статус другої державної.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування