Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З наступного року держава даватиме соціальне житло

П'ятниця, 29 грудня 2006, 16:34

З 1 січня 2007 року набирає чинності Закон від 12 січня 2006 року "Про житловий фонд соціального призначення".

Абзацом першим частини першої статті 29 Закону визначено, що формування фонду соціального призначення здійснюється за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, а також коштів приватних юридичних та фізичних осіб.

Згiдно з законом квартири, якi держава надаватиме незаможним громадянам, не пiдлягатимуть приватизацiї, продажу, пiднайму, бронюванню, викупу та заставi.

Квартири або садибні (одноквартирні) жилі будинки з житлового фонду соціального призначення надаються громадянам, які перебувають на соціальному квартирному обліку, у порядку черговості, виходячи із часу взяття таких громадян на облік.

При цьому житло надаватиметься лише тим сiм’ям, чий сукупний прибуток з розрахунку на одну особу в сумi менший вiд опосередкованої вартостi найму помешкання та прожиткового мiнiмуму, встановленого законом.

Орган мiсцевого самоврядування, який надав соцiальне житло, проводитиме щорiчний монiторинг прибуткiв наймача.

У разі підвищення прибутків наймача, який дозволяє укласти договір найму іншого жилого приміщення, яке не належить до житлового фонду соціального призначення; придбання ним іншого житлового приміщення; подання наймачем недостовірних даних про доходи, договір найму буде розірваний.

Право позачергового отримання квартир соціального призначення мають інваліди війни та особи, прирівняні до них законом, колишні малолітні в’язні концентраційних таборів, дружини (чоловіки) померлих жертв нацистських переслідувань, особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, що не мають батьків, громадяни, незаконно засуджені і згодом реабілітовані.

Орган місцевого самоврядування встановлюватиме розмір плати за соціальне житло для кожного наймача такого житла індивідуально.

Серед змін до чинного законодавства, що набули чинності з 1 січня 2007, найбільше, за словами міністра юстиції, стосується соціальної сфери.

Зокрема, набуває чинності ухвалений у 2005 році Закон "Про внесення зміни до статті 10 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

А також ухвалені у 2006 році - "Про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"; "Про внесення зміни до статті 6-1 Закону України "Про жертви нацистських переслідувань" щодо неповнолітніх в’язнів"; "Про внесення змін до статті 7 Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування