Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За сплату нових тарифів Черновецького киянам доведеться відповідати у суді

Середа, 10 січня 2007, 09:25

До 15 січня кияни одержать квитанції з новими тарифами за комунальні послуги. Їхня вартість збільшиться в три рази, водночас ціни на газ залишаться незмінними.

Інформацію про нарахування плати за комунальні послуги відповідно до нових тарифів, крім газу, підтвердили в Головному інформаційно-обчислювальному центрі, що друкує квитанції для населення, повідомляє "Дело".

"Ми одержали дані по нарахуваннях з ЖЕКів і вже надрукували квитанції за компослуги відповідно до нових тарифів", - сказав заступник директора ГІОЦ Валерій Кононець.

У той же час у Міністерстві юстиції запевняють, що кияни можуть не платити по нових тарифах.

"Наша позиція по цьому питанню (підвищення тарифів) не змінилася. Оскільки рішення мера Черновецького не було зареєстровано в Мін'юсті, воно є незаконним, і жителі столиці можуть не платити за комунальні послуги по нових тарифах", - заявляє глава прес-служби Мін'юсту Лія Ільченко.

За її словами, відповідно до Конституції, будь-яке незаконне рішення органів влади не є обов'язковим для виконання. Більш того, виконання незаконних розпоряджень може тягнути відповідальність, у тому числі кримінальну.

Як відомо, 15 грудня прокуратура Києва направила в Київську міськадміністрацію подання про усунення порушень вимог законодавства у сфері встановлення тарифів ЖКГ.

За словами прес-секретаря прокурора Києва Мирослави Мушки, це подання має бути задоволене протягом місяця з дня одержання.

"На сьогоднішній день ми не одержували з адміністрації жодних документів із приводу подання", - сказала Мушка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування