Янукович хоче звести рахунки з Морозом

Середа, 10 січня 2007, 12:35

Прем'єр-міністр Віктор Янукович переконаний, що Росія і Білорусія зможуть знайти спільне рішення для виходу із ситуації, що склалася з припиненням транзиту нафти по території Білорусії.

"Я впевнений в тому, що рішення знайдуться, це інтереси двосторонніх відносин двох держав", - сказав він журналістам у вівторок, повідомляє Ліга.

При цьому прем'єр наголосив, що на даний час відносини між Росією і Білорусією є непростими, однак, на думку Януковича, сторони прийдуть до компромісного рішення.

У той же час прем'єр нагадав, що на поточному тижні закриє свою роботу перша парламентська сесія цього скликання, і у зв'язку з цим, сказав Янукович, Верховній Раді й уряду необхідно спільно підвести підсумки роботи з усіх напрямків.

Зокрема, прем'єр-міністр підкреслив, що має на увазі роботи профільних комітетів уряду і парламенту.

Також Янукович звернув увагу членів уряду на законопроекти, які подані в парламент, але ще не розглянуті і не ухвалені Верховною Радою. Він закликав активізувати роботу в цьому напрямку.

"Необхідно подумати так, щоб ми з лютого місяця вже були повністю підготовлені до розгляду необхідних законопроектів, що створювали б механізм реалізації вашої з нами програми", - сказав прем'єр.

Янукович також заявив, що відповідальні за розробку і проходження в парламенті цих законопроектів міністри повинні відзвітуватися за стан підготовки цих документів.

Водночас прем'єр закликав членів уряду визначити пріоритети розвитку галузей і регіонів України, які ними керуються. Він відзначив, що за необхідності по всіх цих пріоритетних напрямках необхідно провести відповідні засідання.

Звертаючись до віце-прем'єра Володимира Рибака, Янукович сказав, що в найкоротший термін мають бути підписані відповідні угоди з регіонами, що стосуються реформування житлово-комунального господарства, а також виконання окремих програм розвитку регіонів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування