Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко знайшов Морозу і Януковичу нове завдання

Середа, 10 січня 2007, 12:56

Президент пропонує уряду та парламенту продовжити роботу над удосконаленням законодавчого механізму реконструкції житлового фонду.

Відповідні листи Ющенко надіслав до Кабінету міністрів та Верховної Ради, повідомляє його прес-служба.

Ющенко наголошує на необхідності розроблення чіткого, прозорого механізму, який би повною мірою забезпечував реалізацію конституційних прав і гарантій громадян та відповідав сучасним потребам суспільства.

Президент пропонує невідкладно вирішити питання законодавчого закріплення об'єктивних критеріїв віднесення житла до застарілого житлового фонду, які б дозволяли чітко визначити сферу застосування запроваджуваних законом механізмів реконструкції, а також критеріїв наявності суспільної потреби.

На думку Ющенка, за відсутності таких критеріїв органам місцевого самоврядування фактично надається можливість прийняття відповідного рішення на власний розсуд, що ставитиме власників та й наймачів житла у цілковиту залежність від цих органів.

Це може призвести до зловживань з боку відповідних посадових осіб, особливо в ситуації, коли йдеться про центральні райони великих міст, звідки корінні мешканці, в тому числі люди похилого віку, безконтрольно виселятимуться на околиці міст, а побудоване в результаті реконструкції в центральних районах міст елітне житло продаватиметься тим, хто буде в змозі заплатити за нього, вважає Ющенко.

Президент рекомендує уточнити низку положень Закону про непорушність права приватної власності.

Йдеться, зокрема, про положення закону щодо самостійного визначення органами місцевого самоврядування порядку та термінів переселення мешканців, звільнення житлового та нежитлового фондів.

"Слід зауважити, що останнє на практиці може призвести, наприклад, до неможливості реєстрації за місцем проживання батьками своїх новонароджених дітей, що негативно позначиться на реалізації гарантованих Конституцією України основоположних прав людини", - зазначає президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...