Ющенко домовився з Путіним про план

Середа, 10 січня 2007, 15:08

Президент Віктор Ющенко та президент Росії Володимир Путін мають намір найближчим часом завершити роботу над планом дій на 2007 рік щодо розвитку двосторонніх українсько-російських відносин.

Про це вони домовились під час телефонної розмови, повідомляє прес-служба президента.

Для цього глави двох держав збираються активізувати співпрацю на рівні секретарів РНБОУ і Ради безпеки РФ та керівників зовнішньополітичних відомств обох держав.

Під час розмови президенти також обговорили виконання рішень першого засідання українсько-російської міждержавної комісії.

Водночас було домовлено, що наприкінці січня відбудеться зустріч глави секретаріату президента Віктора Балоги зі своїм російським колегою, керівником адміністрації президента Росії Сергієм Собяніним.

Особливу увагу співрозмовники приділили співпраці в енергетичній сфері. Вони домовилися розпочати діалог України і Росії про принципи стратегічної співпраці в газовій сфері, щоб у підсумку вийти на підписання відповідного меморандуму на рівні президентів. 

Як повідомив пізніше на прес-конференції президент Ющенко, план дій на 2007 рік буде підписаний приблизно у другій половині лютого.

За його словами, на даний момент у цьому документі сформульовані 22 пункти стосовно співпраці між двома країнами.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування