Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа надумала, як уберегтися від газових війн Росії, України та Білорусії

Середа, 10 січня 2007, 16:55

Єврокомісія оприлюднила нову енергетичну стратегію, в якій пропонується сприяти більшій конкуренції на ринку енергоресурсів шляхом розподілу компаній-енергогігантів на менші підприємства.

За задумом Єврокомісії, постачальники енергоресурсів мають бути відділеними від операторів трубопроводів та енергомереж, повідомляє Радіо "Свобода".

Необхідність ініціативи комісії зі скорочення залежності країн ЄС від постачань нафти і газу з інших країн – насамперед, з Росії, підкреслили останні події.

"Припинення поставок нафти з Росії є неприйнятним. Я ще раз повторюю, це неприйнятно, коли постачальники чи транзитні країни припиняють поставки енергії до країн-споживачів, з ними не порадившись", - заявив глава Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.

Для зменшення енергозалежності Брюссель пропонує більше використовувати поновлювальну енергію. Також Єврокомісія хоче зменшити викиди вуглекислого газу в атмосферу.

Окрім того, Єврокомісія прагне створити єдиний ринок енергетики, на якому створять велику конкуренцію – це має призвести до зниження цін. Брюссель також хоче запровадити контроль над енергетичними відомствами країн ЄС.

Лідери держав і урядів Євросоюзу мають розглянути ідеї Єврокомісії на саміті у березні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...