Ющенко і депутати більше не дозволяють одружуватися без медобстеження

Четвер, 11 січня 2007, 08:34

Президент Віктор Ющенко підписав закон, за яким наречені повинні проходити медичне обстеження перед шлюбом, а церемонія може бути не урочистою.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу президента.

Нареченими вважаються особи, які подали заяву про реєстрацію шлюбу. Також відповідно до закону, наречені зобов'язані повідомити один одного про стан свого здоров'я. При цьому держава забезпечує створення умов для медичного обстеження наречених.

Результати медичного обстеження є таємницею, і повідомляються лише нареченим.

Приховування відомостей про стан здоров'я одним із наречених, наслідком чого може стати (стало) порушення фізичного або психічного здоров'я іншого нареченого чи їхніх нащадків, може бути підставою для визнання шлюбу недійсним.

У разі вагітності нареченої, народження нею дитини, а також якщо є безпосередня загроза для життя нареченої або нареченого, шлюб реєструється у день подання відповідної заяви або у будь-який інший день за бажанням наречених протягом одного місяця.

Законом скасовуються можливість поновлення шлюбу після його розірвання та право дружини, чоловіка усиновити дитину без згоди другого з подружжя, у разі встановлення режиму окремого проживання подружжя.

Згідно із законом при вирішенні суперечки між батьками та малолітніми, неповнолітніми дітьми, які спільно проживають, щодо належності їм майна вважається, що воно є власністю батьків, якщо інше не встановлено судом.

Закон про внесення змін до сімейного та цивільного кодексів був ухвалений Верховною Радою 22 грудня 2006 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування