Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азарову подобається, як в Україні борються з відмиванням коштів

Четвер, 11 січня 2007, 09:14

Перший віце-прем’єр-міністр Микола Азаров вважає, що Україна гідно представлена в спільноті країн, які дієво боряться з відмиванням грошей.

Про це він заявив, вітаючи колектив Державного комітету фінансового моніторингу України із п’ятою річницею від утворення комітету.

За словами Азарова, за цей час колективу Держфінмоніторингу вдалося з нуля створити високотехнологічну державну службу протидії відмиванню грошей, яка визнана однією з найсучасніших та найдієвіших у світі.

"Достатньо сказати, що Україна – єдина держава не-член ЄС, котра має доступ до інформаційних баз європейських держав у сфері боротьби з відмиванням грошей, протидії фінансуванню тероризму та наркоторгівлі", - йдеться у повідомленні Мінфіну.

Азаров підкреслив, що прийняття у лютому 2004 року Групою з розробки заходів по боротьбі з відмиванням коштів (FАТF) рішення про виключення України з переліку країн і територій, які не співпрацюють у сфері боротьби з відмиванням доходів, здобутих злочинним шляхом, "стало найвагомішим результатом діяльності Державного комітету фінмоніторингу на початковому етапі його діяльності".

"Тепер завдання – підвищити коефіцієнт корисної дії фінмониторингу. Тобто, добиватися від правоохоронних органів реалізації ваших напрацювань. Отримання реальної віддачі та конкретних результатів від діяльності всієї системи боротьби із відмиванням коштів і тіньовою економікою – це головне завдання, яке ставить уряд", - заявив Азаров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування