МАРТИНЮК ПЕРЕЙШОВ НА ВІДВЕРТЕ ХАМСТВО

Четвер, 11 січня 2007, 10:51

Перший віце-спікер Адам Мартинюк, під головуванням якого проходить засідання парламенту у четвер, кілька разів забирав слово у виступаючих.

Під час обговорення законопроекту про встановлення меж міста Узин Білоцерківського району Київської області, Мартинюк вступив у перепалку з депутаткою від БЮТ Ольгою Боднар, яка доповідала з цього питання.

Зокрема, Мартинюк розкритикував виступ Боднар, після чого вона звернулася до віце-спікера: "Ми уважно слухали вас, послухайте тепер мене".

На цих словах Мартинюк наказав вимкнути мікрофон для виступаючої.

"Так, вимкніть мікрофон, сідайте на місце... Ваше місце в сесійному залі, а не за трибуною", - звернувся він до Боднар.

На зауваження іншого члена БЮТ Олега Ляшка про "грубе порушення" регламенту Верховної Ради Мартинюком, віце-спікер сказав:

"Ви або будете говорити по темі, або сядете на місце. Право головуючого робити зауваження".

"Ви можете говорити що хочете в різному, у вас буде така можливість", - додав він.

На прохання Боднар надати їй слово, Мартинюк сказав: "Чого ви така гаряча? У доповідача є право на заключне слово. Вона його через 8 хвилин одержить!"

Водночас за кілька хвилин Мартинюк поставив на голосування постанову про зняття з порядку денного законопроекту про Узин, так і не надавши слово Боднар.

Під час обговорення вже наступного питання Ляшко взяв слово і зазначив, що "уважно читав регламент і не знайшов там такого, що головуючий має право відбирати слово у виступаючих", на що Мартинюк знову обурився:

"Вимкніть мікрофон! Ви мабуть не всі букви вивчили. Підійдете до мене"

На цих словах Ляшко підійшов до Мартинюка зі словами: "Чого ви ображаєте мене?! Чого ви принижуєте мене, що я не всі літери знаю? Ви що вдома в себе?"

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування