Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не хоче бути пророком, а Чорновіл підозрює Ющенка у маразмі

Четвер, 11 січня 2007, 10:57

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко не бачить сенсу у проведенні чергового круглого столу і у підписанні будь-яких документів за підсумками цього зібрання.

Про це вона заявила в кулуарах парламенту у четвер.

"Я пам'ятаю, як напередодні Нового року у "Дзеркалі тижня" я написала, що ми дійдемо і до 27 універсалу. І як наслідок будемо мати повністю зруйновану країну, зруйновану незалежність", - сказала Тимошенко.

"Не хотілося б бути пророком у цьому питанні, але зараз ми уже не далеко від другого універсалу, а там не далеко і до 27", - додала вона.

Тимошенко висловила переконання, що доля другого універсалу буде така сама як і першого.

"Коли приходять до влади політичні сили, які мають різні пріоритети, стратегії і тактики, які борються за посади з такою несамовитістю... але в підсумку хотілося б, щоб вони ці склоки не виносили на широкий загал", - сказала лідер БЮТ.   

Також Тимошенко висловила думку, що початок переговорного процесу між прем'єром, президентом і спікером не свідчить про те, що на ідеї дострокових виборів можна поставити хрест.

У свою чергу лідер фракції "Нашої України" В'ячеслав Кириленко вважає, що проведення національного круглого столу й ухвалення дорожньої карти з виконання універсалу - це кроки, спрямовані на консолідацію суспільства.

Водночас, на думку Кириленка, перед тим, як приймати цю дорожню карту "варто було б у парламенті проголосувати Універсал, і тоді він стане обов'язковим до виконання".

За словами лідера фракції "Нашої України", це б розв'язало усі проблемні питання, які існують між гілками влади.

Зі свого боку член фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл до ініціативи проведення круглого столу ставиться скептично: "Це зрілий і навіть трошки перезрілий маразм".

"Як поєднати універсал, який є документом політичних домовленостей, із законодавчою базою – цього ще ніхто не зміг пояснити", - сказав він.

Чорновіл зазначив, що універсал - це компроміс, який треба виконувати всім, а якщо якась політична сила його не виконує - "вона втрачає довіру і з нею ніхто не буде домовлятися".

Водночас депутат сказав, що проведення круглого столу є корисним і дозволить зняти напругу, що існує між гілками влади.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування