Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада оцінила землю в 5 років свободи

Четвер, 11 січня 2007, 12:47

Верховна Рада ввела кримінальну відповідальність за самовільне захоплення землі з поправками президента Віктора Ющенка.

За прийняття в цілому законопроекту №1028 з усіма поправками президента проголосував 371 депутат при необхідних 226, повідомляють Українські новини.

Закон доповнює Кримінальний кодекс статтею 356-1 "Самовільне захоплення земельної ділянки".

Відповідно до прийнятого закону, за самовільне захоплення земельної ділянки, яким завдано значної шкоди його законному власникові, встановлюється покарання у вигляді штрафу від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту строком до 6 місяців.

За самовільне захоплення земельної ділянки, вчинене особою, раніше судимою за подібний злочин, або групою осіб, або у відношенні земельних ділянок особливо цінних земель, земель в охоронюваних зонах, зонах санітарної охорони, санітарно-захисних зонах або зонах особливого режиму використання земель, встановлюється покарання у вигляді обмеження волі на строк від 2 до 4 років або позбавленням волі строком до 2 років.

За будівництво будинків або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці - покарання у вигляді штрафу від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту строком до 6 місяців, або обмеження волі строком до 3 років.

За будівництво будинків або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці, здійснене особою, раніше судимою за подібні злочини, - покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 1 до 3 років.

Як відомо, наприкінці грудня Ющенко ветував прийнятий Радою 14 грудня закон, відповідно до якого вводиться кримінальна відповідальність за самовільне захоплення землі.

Відповідно до прийнятого Радою 14 грудня закону, самовільне захоплення землі мало каратися виправними роботами на строк від 6 місяців до 1 року або штрафом від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо такі діяння були зроблені за попередньою змовою групою осіб, то вони каралися позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Закон також установлював, що організація групових дій, спрямованих на самовільне захоплення земельної ділянки, а також особиста участь у цих групових діях каралась арештом на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на такий же строк.

За нанесення значних збитків підприємствам, установам, організаціям або окремим громадянам, у результаті згаданих вище дій було введене покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 6 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
07:36
США відбили повітряну атаку хуситів в Аденській затоці
Усі новини...