Зрада зробила Мороза особистістю

Четвер, 11 січня 2007, 12:51

Голова Верховної Ради Олександр Мороз став "Особистістю року" у 2006 році за версією журналу "Кореспондент".

Про це журналістам повідомив головний редактор "Кореспондента" Віталій Сич, представляючи рейтинг найбільш впливових людей 2006 року.

Мороз, вважає "Кореспондент", заслужив звання тим, що визначив політичну ситуацію в Україні не тільки на один рік, а на найближчі роки.

Рішення Мороза уможливило створення парламентської антикризової коаліції, зруйнувавши тим самим створення "помаранчевої" коаліції.

Цього року "Кореспондент" не включив до рейтингу за 2006 рік ні Тимошенко, ні Ющенка, ні Януковича, оскільки всі події, які відбувалися із цими політиками у 2006, були визначені саме рішенням Мороза.

Звання "Тріумфатор року" одержав тренер національної збірної з футболу Олег Блохін за результати збірної в чемпіонаті світу.

Інший спортсмен, також футболіст Андрій Шевченко, став, за версією "Кореспондента", "Невдахою року".

"Легковаговиком року" журнал назвав Віталія Кличка, який змінив професійний бокс на політику.

Суперник Кличка на виборах мера Києва і їх переможець Леонід Черновецький заслужив від "Кореспондента" номінацію "Сюрприз року" за несподівану перемогу й суперечливу діяльність на новій посаді.

"Проривом року" журнал назвав екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, таким чином "Кореспондента" оцінили його перетворення в політика національного масштабу.

Номінацію "Іноземець року" "Кореспондент" четвертий раз поспіль віддав росіянинові. "Іноземець року-2005" - головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко.

Вперше номінацію в "Кореспонденті" одержала установа - Печерський районний суд Києва, який журналісти назвали "Непорозумінням року". "Це - втілення української Феміди з усіма її недоліками й складнощами", - сказала перший заступник головного редактора "Кореспондента" Ольга Крижановська.

Колишня спортсменка, посол доброї волі в ООН з питань ВІЛ/СНІДу Лілія Подкопаєва стала "Мамою року", оскільки першою з українських знаменитостей усиновила дитину.

"Кореспондент" складає рейтинг "Особистість року" вп'яте.

Особистістю року у 2005 році, за версією "Кореспондента", була Юлія Тимошенко.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування