Луценко зрозумів, що почалася реставрація кучмізму

Четвер, 11 січня 2007, 14:17

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко пов’язує призначення екс-командувача внутрішніх військ МВС Сергія Попкова заступником міністра внутрішніх справ України із завершенням "реставрації кучмізму" урядом Віктора Януковича.

Про це він заявив в коментарі журналістам.

"Я вважаю, що це призначення є викликом всьому українському суспільству. Людина, яка особисто віддавала наказ на видачу бойових патронів спецназу внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ для нападу на мирних демонстрантів (під час Помаранчевої революції), не має ні морального, ні політичного права керувати Міністерством внутрішніх справ", - сказав Луценко.

При цьому він зазначив, що, "звичайно, такі оцінки торкаються демократичної і правової держави. І те, що вони не виконуються в Україні, зайвий раз підкреслює остаточну реставрацію кучмізму, яку завершує уряд Януковича".

Як відомо, міністр внутрішніх справ Василь Цушко призначив Попкова заступником міністра внутрішніх справ України – начальником Головного штабу.

Попков з листопада 2004 року по лютий 2005 року обіймав посаду заступника глави МВС – командувача внутрішніми військами. Згідно з інформацією низки ЗМІ і заявами політиків, саме Попков вiддавав наказ силою розiгнати людей на Майдані під час Помаранчевої революції.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування