Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко все-таки вирішив позиватися до Ради

Четвер, 11 січня 2007, 15:09

Президент Віктор Ющенко має намір звернутися в Конституційний суд у зв'язку з подоланням Верховною Радою вето на закон про продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до 2008 року.

"Я використовую своє право звернутися в Конституційний суд із проханням визнати це рішення (подолання вето Верховною Радою) недійсним", - сказав Ющенко журналістам у четвер у ході поїздки в Алчевськ Луганської області.

"Вето, яке я застосував - це була спроба застерегти парламент від того рішення, яке він ухвалив", - підкреслив він.

Президент також нагадав, що теза про скасування мораторію на продаж сільгоспземель відображена у положеннях Універсалу національної єдності.

Як повідомлялося, у вівторок Верховна Рада подолала вето президента на закон про продовження мораторію на продаж сільгоспземель.

Це рішення підтримали 185 депутатів фракції Партії регіонів, 120 депутатів фракції БЮТ, 31 депутат фракції Соцпартії, 20 депутатів фракції Комуністичної партії і 5 депутатів фракції "Наша Україна".

У земельний фонд України входить 33 млн га ріллі, вартість яких, за підрахунками фахівців, становить більш 300 млрд грн.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування