"Наша Україна" просить Януковича прибрати з МВС ворога Майдану

Четвер, 11 січня 2007, 15:09

"Наша Україна" закликає прем’єра Віктора Януковича скасувати наказ про призначення Сергія Попкова заступником міністра внутрішніх справ.

Про це з трибуни парламенту у четвер заявив В’ячеслав Кириленко.

"Наша Україна" також закликала Януковича унеможливити в майбутньому подібні призначення, оскільки, за словами Кириленка, вони призводять "до політичного протистояння, а не єдності суспільства".

"Це той самий Попков, що у часи агонії режиму Кучми командував внутрішніми військами, і 28 листопада 2004 року, коли сотні тисяч людей протестували на Майдані проти фальсифікації президентських виборів, наказав видати бойову зброю дислокованим під Києвом частинам внутрішніх військ", - заявив Кириленко.

На думку депутата, парламентська коаліція й уряд Віктора Януковича демонстративно повертають на посаді діячів режиму Кучми.

"Відсторонивши Луценка, вони повертають назад кадри, що відрізнилися репресіями проти громадян", - заявив Кириленко.

Він також розкритикував призначення на посаду заступника міністра внутрішніх справ Миколи Плеханова, що, зі слів Кириленко, в 2004 році керував арештами й побиттям сумських студентів.

Як відомо, раніше Кабінет міністрів призначив заступниками міністра внутрішніх справ Сергія Копитова й Попкова, який, згідно з інформацією багатьох ЗМІ і заявами політиків, вiддав наказ силою розiгнати людей на Майдані під час помаранчевої революції.

Українська правда, Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування