Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ вимагає звільнення ворога Майдану за наругу над прапором

Четвер, 11 січня 2007, 15:53

Блок Юлії Тимошенко висловлює протест проти призначення заступником міністра внутрішніх справ Сергія Попкова і вимагає його звільнення.

"БЮТ проти призначення на керівні посади у силових структурах одіозних осіб, які дискредитували себе діями, які могли призвести до кровопролиття під час народного повстання 2004 року", - йдеться у заяві блоку.

У документі зазначається, що "Попков відомий тим, що на посаді командувача внутрiшнiх вiйськ у розпал народних протестів проти фальсифікації президентських виборів, дав наказ військам застосувати зброю проти мирних демонстрантів".

БЮТ заявляє, що такі призначення є "черговим свідченням антидемократичних процесів, які знову відроджуються з поверненням до влади старих кланів".

"Ми переконані, що разом з одіозними особами в міліції насаджується злочинна безпринципність, аморальність і антиукраїнська суть. Про це свідчить інцидент, який мав місце 27 і 29 грудня 2006 року на Майдані Незалежності", - зазначається у повідомленні.

БЮТ нагадує, що у ці дні "група осіб близько ста чоловік під безпосереднім прикриттям міліції із застосуванням кийків, сокир, ломів та металевих палиць двічі знищила намети-павільйони Громадської Ради, які були встановлені після отримання всіх дозволів у відповідних органах влади".

"Міліція абсолютно не реагувала і тоді, коли нападники зухвало зірвали з намету, розірвали і втоптали у багнюку український прапор!", - наголошується у заяві.

БЮТ заявляє, що "концентрація в силових органах осіб, здатних повернути зброю проти власного народу, є смертельною загрозою для країни і народу".

Блок вимагає, щоб "посадові особи, які принижують честь і гідність правоохоронних органів і які допустили наругу над українським прапором на Майдані були звільнені і понесли відповідальність згідно з законом".

"І першим у цьому переліку повинен бути звільнений Попков, перебування якого на посаді заступника міністра внутрішніх справ є ганьбою для всієї правоохоронної системи України", - заявляє БЮТ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування