Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалісти шантажуватимуть СБУ через прослуховування Мороза

П'ятниця, 12 січня 2007, 09:50

Фракція Соцпартії вимагає від керівництва правоохоронних органів та спецслужб провести службове розслідування з приводу незаконного прослуховування телефонних розмов голови Верховної Ради Олександра Мороза.

Про це під час виступу у Верховній Раді заявив лідер фракції СПУ Іван Бокий.

Він повідомив, що "у деяких інтернет-ЗМІ було оприлюднено роздруківку телефонної розмови спікера Олександра Мороза з одним із британських дипломатів".

"У згаданих матеріалах повідомляється, що ці телефонні розмови записані в результаті операції українських спецслужб і в основному Служби безпеки України", - зазначив депутат.

"Фракція Соцпартії вимагає від керівництва правоохоронних органів та спецслужб у найкоротший термін провести офіційне службове розслідування і виявити витоки незаконних прослуховувань голови Верховної Ради", - заявив Бокий.

Він додав, що СБУ, МВС, та Державна служба спецзв'язку повинні надати офіційний звіт про контроль за використанням електронного нагляду.

"Також офіційно має бути оголошено, скільки систем електронного шпигунства було завезено в Україну за останні роки, у чиєму вони розпорядженні і хто з посадових осіб несе персональну відповідальність за те, що було створено умови для незаконного прослуховування державних діячів", - зауважив депутат.

За словами Бокого, фракція Соцпартії не братиме участь у будь-яких голосуваннях у Верховній Раді щодо діяльності спецслужб, доки керівництво спецслужб не надасть повну інформацію за всіма пунктами.

"Скандал із незаконним прослуховуванням має стати предметом звіту керівників силових структур і Генпрокуратури", - заявив депутат.

Також, на його переконання, відзвітуватися перед ВР "про причини зловживань службовим становищем у спецслужбах, про причини злочинних дій у використанні спецслужб у політичній боротьбі зобов'язані представники секретаріату президента, які взяли на себе відповідальність за реформування СБУ".

У свою чергу спікер Олександр Мороз заявив, що роздруківка телефонної розмови між ним та одним із британських послів абсолютно точна.

"Я не соромлюся того, що говорив. Мене обурює те, що таким чином можна слідкувати. Я буду підтримувати позицію фракції, щоб СБУ та МВС навели порядок", - заявив голова парламенту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...