Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз вважає нормальним те, що вони зробили з Тимошенко

П'ятниця, 12 січня 2007, 13:45

Голова Верховної ради Олександр Мороз підтвердив, що в голосуванні, які відбулися в парламенті, існували домовленості між БЮТ та антикризовою коаліцією.

Про це він заявив під час підсумкової прес-конференції.

"У нас були домовленості, про які було заявлено і Юлією Тимошенко, і іншими керівниками фракцій", - зазначив спікер.

За словами Мороза, йдеться про те, що всі політичні сили, представлені в парламенті, з одного боку, усвідомили необхідність ухвалення закону про Кабмін, а з іншого – про опозицію.

"Тож домовлятись в цьому відношенні було неважко, але для подолання вето потрібно було 300 голосів, і БЮТ поставив вимогу – ви голосуєте імперативний мандат, а ми закон про Кабінет міністрів", - пояснив спікер.

За словами Мороза, це і є неприховані політичні домовленості.

Водночас спікер переконаний, що домовленість абсолютно прийнятна і допустима, тим більше, що була дотримана вся процедура.

Олександр Мороз спрогнозував, що такі ситуативні голосування можливі і в майбутньому, зокрема щодо реалізації конституційної реформи по місцевому самоврядуванню, бюджетних і податкових законах, оскільки тут ідеться "не про надбання і втрати якоїсь політичної сили, а про базові закони".

Таким чином, за словами Мороза ситуативна більшість у 300 голосів може існувати і надалі, але розширення коаліції неможливе через те, що БЮТ є "яскравою опозиційною силою і навряд чи захоче втратити цей статус".

Як відомо, перед голосуванням у п’ятницю депутати заявляли, що антикризова коаліція і фракція Блоку Юлії Тимошенко домовилися щодо голосування за закони про Кабінет міністрів в обмін на голосування законів про опозицію та імперативний мандат місцевих депутатів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування