Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз думає, що Янукович взяв Радченка, щоб полегшити собі роботу

П'ятниця, 12 січня 2007, 14:08

Голова Верховної ради Олександр Мороз вважає логічним кроком призначення Володимира Радченка на посаду віце-прем'єра, який курує силові структури.

Про це він заявив на прес-конференції.

На думку Мороза, він зумовлений тим, що до сьогодні всі питання, якими займається урядового комітету з питань оборони, Збройних Сил, правоохоронних органів, були зосередженні безпосередньо в руках прем’єра.

"І він сам (прем’єр) відчував, що не може охопити все коло питань, які при тому виникають", - зазначив спікер.

Тому, за його словами, слід було знайти кандидатуру, яка б зосередила вплив і координацію всіх силових структур з боку Кабміну.

Мороз вважає, що кандидатура Радченка не викликає ні в кого ні підозр, ні сумніву.

Спікер назвав позитивним той факт, що Радченко "не представляє жодну політичну силу і користується авторитетом".

На запитання, чи не відбудеться з призначенням нового прем’єра дублювання функцій РНБО, Мороз відповів, що функції Кабміну і Радбезу і так часто переплітаються, але тут дублювання не буде, бо "є різні завдання і різні інструменти".

Спікер повідомив, що на початку роботи третьої сесії відбудеться голосування по уповноваженому з прав людини.

Пояснюючи, чому голосування не було у четвер, Мороз нагадав, що за 10 днів до голосування по кандидатурі омбудсмена має бути оприлюднена його біографія.

"Цього не було зроблено, і ми дали доручення опублікувати ці дані, щоб потім не було докорів за голосування по цій кандидатурі", - сказав спікер.

На питання, чи не змінилось ставлення Мороза до кандидатури Карпачової після висловлених застережень із боку ПАРЄ, спікер відповів: "Голосування буде проведене, якщо воно буде потрібне, у перших числах лютого".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування