Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко присоромив Тимошенко за те, що вона "попила чай" з Януковичем

П'ятниця, 12 січня 2007, 15:41

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко називає призначення Володимира Радченка на посаду віце-прем’єра ще одним кроком уряду з узурпації влади.

"За всієї поваги до Радченка, сьогоднішнє його призначення також означає узурпацію влади. Подивимось, наскільки він зможе підтвердити у нинішніх умовах реваншу неокучмістів і професіонала, і людини, стійкої до вимог політичних репресій", - сказав Луценко на брифінгу в п’ятницю.

"З одного боку, це професіонал, який не піддався на шантаж Кучми, який від нього вимагав політичних репресій, але з іншого боку - це явне бажання забрати повноваження, які очевидно належать президенту і РНБО", - додав він.

Луценко також зазначив, що уряд не проводив консультацій із секретаріатом президента щодо призначення Радченка.

"Наскільки мені відомо, цю інформацію (про призначення Радченка) дізналися з телевізора. Більшість керівних персон секретаріату зранку, увімкнувши телевізор, побачили Януковича у залі Верховної Ради і зрозуміли, що буде чергове кадрове призначення, яке не обговорювалося з президентом", - сказав він.

Узурпаторським Луценко назвав також закон про Кабмін, ухвалений Верховною Радою без поправок президента.

"Відбулася повна узурпація влади, повне викорінення повноважень президента. Ми сьогодні знаходимося знову у 1999 році, коли Україна жила з одним центром, який ухвалював всі рішення", - сказав він.

На думку Луценка, парламент зараз перетворений "на систему зрадництва, систему біржових торгів" між кланами, а виборців політики вважають "електоратом, одноразовим народом, який можна використати раз на 5 років".

Він також розкритикував БЮТ за приєднання до подолання вето.

"Нинішня опозиція тільки називається опозицією, але готова пити чай з тими, хто сьогодні сильніше, зраджуючи свої обіцянки", - сказав Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування