Янукович вліз у міжнародні борги через Єханурова?

П'ятниця, 12 січня 2007, 17:18

Для покриття дефіциту бюджету у 2006 році уряду Віктора Януковича довелося взяти державну позику в розмірі понад 11 мільярдів гривень.

Про це заявив заступник міністра фінансів Андрій Кравець, повідомляє "5 канал".

За його словами, Україна позичила понад 11 мільярдів гривень, що більш ніж на півтора мільярди перевищило заплановану суму.

У Міністерстві фінансів пояснюють, що позику довелося збільшити, оскільки на погашення дефіциту бюджету недоотримали грошей від приватизації.

Позичати гроші Україна розпочала в другій половині 2006 року, тоді як попередній уряд таких запозичень не проводив, зазначають у міністерстві.

"Коли прийшла зміна уряду, то новий уряд стикнувся із проблемами, що є значні недофінансування державного бюджету", - зазначив заступник міністра фінансів

"І тоді Міністерство фінансів розпочало роботу із залучення до державного бюджету коштів як на внутрішньому, так і зовнішньому ринках капіталів", - додав він.

У 2007 році Міністерство фінансів планує позичити майже 10 мільярдів гривень: 6 із них – зовнішня позика, що піде на погашення дефіциту бюджету 2007 року, який складає понад 15 мільярдів гривень.

Як відомо, представники уряду Януковича неодноразово нарікали, що отримали від попереднього уряду Юрія Єханурова бюджет із дефіцитом у розмірі 7 мільярдів гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування