Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новому підопічному Януковича не подобаються перестановки в СБУ та МВС

Субота, 13 січня 2007, 11:07

Новопризначений віце-прем'єр Володимир Радченко не дуже добре ставиться до кадрових змін у Службі безпеки України та Міністерстві внутрішніх справ.

Про це він заявив у інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня".

На питання, чи буде у нього можливість впливати на ці процеси, Радченко відповів, що не може зараз сказати про це однозначно, "оскільки потрібно завершити процес виписування функцій і обов'язків віце-прем'єра".

"Лише по завершенні цього процесу я зможу сказати, що можливо, а що – ні", - наголосив віце-прем'єр.

Він спростував інформацію про домовленість між президентом та прем'єр-міністром, згідно з якою Радченко мав би очолити СБУ в обмін на те, що Борис Тарасюк збереже за собою посаду міністра закордонних справ.

За словами віце-прем'єра, варіант внесення його кандидатури на посаду голови СБУ не обговорювався: "Я не планував повертатися в СБУ, про що сказав раз і назавжди. Причина одна – п'ятий раз в одну й ту саму річку не входять".

"Моя присутність в СБУ можлива лише в ролі радника голови, яким я і був до вчорашнього дня", - наголосив він.

На зауваження, що його призначення може сприйматися як посилення позицій Януковича у силовій сфері з метою політичної експлуатації силових органів, Радченко відповів, що досі не бачив, щоб хтось експлуатував силові органи.

"Реформування має тривати, і я заявляю про це як член групи, яка розробляла ці реформи. Інша річ, що процес реформування не повинен заважати роботі", - переконаний віце-прем'єр.

Також, за словами Радченка, реформи не повинні заважати "найголовнішому завданню - аналізу всіх наявних на сьогодні викликів національній безпеці (а їх досить багато у різних сферах) і постановці, виходячи з компетенції, окресленої законодавством, конкретних завдань з наведення ладу у цих сферах".

Зокрема, віце-прем'єр звернув увагу на масові безладдя у Харкові, Криму та "відкриті виступи легіонерів невідомої сторони на нашому телебаченні, у чому обвинувачує нас один із найважливіших партнерів, у зв'язку з чим Україна ризикує залишитися без енергоносіїв".

Як відомо, Радченко є генералом армії, був головою СБУ, МВС і митного комітету та працював секретарем РНБО.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування