Ющенко пошле Медведчука з ідеєю про референдум до КС

Субота, 13 січня 2007, 19:31

Заступник голови секретаріату президента Ігор Пукшин заявляє про відсутність правових підстав для того, щоб оголосити всеукраїнський референдум з питань вступу України в НАТО та ЄЕП.

"Ми виходимо з того, що ті питання, які винесені, вони не можуть бути предметом референдуму", - сказав Пукшин в інтерв'ю 5-му каналу.

"Найближчим часом, я сподіваюся, президентом буде подане подання до Конституційного суду, зважаючи на те, що Конституція лише в загальному регулює правовідносини щодо оголошення і проведення референдуму, закон про референдум, ухвалений ще в 1991 р. і багато норм не відповідають Конституції. Тому ми будемо звертатися до Конституційного суду", - додав він.

Як відомо, наприкінці минулого року СДПУ(о) ініціювала збір підписів щодо проведення референдуму з питань вступу України до НАТО та ЄЕП.

Печерський райсуд Києва 11 грудня 2006 р. виніс рішення, яким зобов'язав ЦВК підвести загальні підсумки збору підписів за проведення референдуму.

Після рішення ЦВК СДПУ(о) і Компартія закликали президента Віктора Ющенка оголосити всеукраїнський референдум про вступ України до НАТО та ЄЕП.

У секретаріаті президента за результатами рішення Центвиборчкому щодо достовірності зібраних підписів на підтримку референдуму створена робоча група, що вивчить законність отриманих документів.

Групу очолив Пукшин.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування