Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" пропонують відібрати у Януковича його право

Неділя, 14 січня 2007, 12:58

Депутати з фракції Партії регіонів Владислав Забарський та Юрій Мірошниченко пропонують обмежити функції секретаря РНБО.

Відповідний законопроект про внесення змін до закону про РНБО зареєстровано депутатами у парламенті 11 січня.

Згідно із законопроектом, інформаційно-аналітичне та організаційне забезпечення діяльності РНБО здійснює секретаріат президента, а не апарат РНБО, як це зазначається в законі про РНБО зараз.

Також згідно із законопроектом, в разі дострокового припинення повноважень президента, який є головою РНБО, до вступу на пост нового президента функції очільника Ради нацбезпеки має виконувати спікер Верховної Ради, а не прем’єр, як це зазначається в діючій редакції закону.

Депутати також пропонують виключити із закону положення про секретаря РНБО, його повноваження та фінансування Ради нацбезпеки.

Також в законопроекті пропонується, щоб укази президента про введення в дію рішень РНБО набирали чинності після їх скріплення підписами прем’єра і міністра, відповідального за указ та його виконання.

Також депутати пропонують забрати у президента право давати доручення членам РНБО, пов'язані з виконанням покладених на неї функцій, а також право затверджувати положення про апарат РНБО, його структуру і штати.

Як зазначається у пояснювальній записці, законопроект розроблено з метою приведення закону "Про Раду національної безпеки і оборони України" у відповідність до Конституції, та закону "Про основи національної безпеки України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування