Ющенко піде до КС через Януковича

Неділя, 14 січня 2007, 14:40

Президент Віктор Ющенко вважає, що звернення до Конституційного суду з приводу окремих положень закону про Кабінет міністрів допоможе перебороти дисбаланс у владі.

Про це Ющенко сказав журналістам у неділю в Мукачевому в ході робочої поїздки в Закарпатську область.

"Я б одразу не давав відповідь, якими способами буде переборюватися дисбаланс, що привнесений в українську систему влади. Швидше за все, і найбільш ефективно, це був би розгляд у Конституційному суді по представленню президента положень закону про Кабінет міністрів, що не відповідають Конституції", - сказав він.

Президент додав, що "більш широка відповідь (на сформовану ситуацію з прийняттям закону) лежить у площині внесення змін до Конституції".

Ющенко підкреслив, що подолання парламентом вето президента на закон про Кабмін є "крапкою" у можливості дотримання балансу у відносинах між президентом, урядом і парламентом.

"Дане рішення не є конструктивним і продуманим", - сказав він, додавши, що воно було прийнято з позиції уряду і прем'єр-міністра.

Президент вважає, що подолання вето "додало більше песимізму в реалізацію Універсалу національної єдності".

"Це погіршило перспективу гармонізації відносин у рамках впровадження змін до Конституції", - сказав Ющенко.

"Формування таких ключових законів мало б відбуватися на паритетній основі, мається на увазі - секретаріат президента й апарат Кабінету міністрів. Сформувавши баланси в рамках цього документа, потім варто братися за інші законопроекти, що регулюють взаємини між трьома інститутами (президент, парламент, уряд) в інших питаннях. На жаль, цього не відбулося", - констатував глава держави.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування