Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко побачив, як Янукович порушив Універсал

Неділя, 14 січня 2007, 15:06

Президент Віктор Ющенко висловлюється за продовження діалогу з Кабміном і ВР, навіть після того, як вони порушили Універсал національної єдності.

Про це Ющенко сказав на брифінгу в неділю в Мукачевому, повідомляє УНІАН.

"Я вважаю за доцільне продовження діалогу, не дивлячись на те, що подолання вето на внесення змін до Земельного кодексу (щодо продовження мораторію на продаж землі) суперечить Універсалу… і подолання вето на закон про Кабмін", - зазначив Ющенко.

Президент нагадав, що в Універсалі було записано, що до 1 січня поточного року має бути підготовлена нормативна база для введення продажу землі. Однак, цього не було зроблено і тепер все залежатиме від того, коли ця база буде розроблена.

При цьому він наголосив, що робиться вигляд, що не існує тіньового продажу землі. Це саме, на його думку, стосується і закону про Кабмін.

Президент нагадав, що в Універсалі було зафіксовано те, що підготовка документу, який впливає на розподіл повноважень між гілками влади, мав би будуватися спільно.

"На жаль, цього не сталось – це серйозне порушення Універсалу. І прикро, що до цього долучився БЮТ", - наголосив Ющенко.

Президент зауважив, що не хоче коментувати це, але сказав, що для такої поведінки БЮТ "не було жодних державницьких аргументів".

Він підкреслив, що після цього рівень взаємодії ускладниться, але це не повинно означати, що діалог мусить припинитися.

Президент також вважає, що єдиним позитивом є те, що "все, що робиться у вищих ешелонах влади, знаходить свою оцінку в позиції громадян… Вони мають знати хто є хто".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...