Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пробив у Румунії ще один шлях до Європи

Понеділок, 15 січня 2007, 12:00
Президент Віктор Ющенко і президент Румунії Траян Бесеску взяли участь у відкритті мостового переходу через річку Тиса на українсько-румунському кордоні та введенні в дію пункту пропуску "Солотвино – Сігету-Мармацієй".

Про це у понеділок повідомляє прес-служба президента.

Урочисто перерізавши символічну стрічку на українсько-румунському кордоні та оглянувши пункт пропуску, президент назвав відкриття пропускного пункту і реконструкцію мосту через Тису "одним із багатьох шляхів, яким Україна йде до Європи".

Ющенко подякував особисто президенту Румунії, дипломатам, будівельникам, усім, завдяки кому стало можливим відкриття нового пропускного пункту.

Глава держави вважає відкриття "історичного мосту" між Солотвино й Сігету-Мармацієй та відповідного пункту пропуску практичним результатом конструктивного та ефективного співробітництва між Україною та Румунією.

Зі свого боку президент Румунії відзначив, що відкриття нового пропускного пункту здійснене завдяки зусиллям трьох сторін – України, Румунії та Європейського Союзу.

За його словами, відкриття мосту символізує, що "Румунія – це одна із з'єднувальних ланок ланцюга на шляху України до ЄС".

У той же час Ющенко привітав президента Румунії та румунський народ із приєднанням їхньої країни до Європейського Союзу, куди вони вступили з 1 січня 2007 року.

Як відомо, у понеділок вранці Ющенко відбув із одноденним робочим візитом до Румунії.

Планувалося, що президенти двох країн обговорять питання двосторонніх політичних взаємовідносин та започаткування діяльності українсько-румунської спільної президентської комісії.

Також під час зустрічі планується обговорити торговельно-економічне, транскордонне та міжрегіональне співробітництво, співпраця у сфері забезпечення прав національних меншин, питання європейської та євроатлантичної інтеграції, енергетичної безпеки тощо.

У місті Сігету-Мармацієй Ющенко має відвідати український ліцей імені Тараса Шевченка та поспілкуватися з українською громадою повіту Марамуреш.

У поїздці президента супроводжують голова Держмитної служби Олександр Єгоров, перший заступник голови Держприкордонної служби Павло Шишолін, голова Закарпатської облдержадміністрації Олег Гаваші й заступник глави секретаріату Олександр Чалий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: