Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович вирішив ліквідувати Гайдука

Понеділок, 15 січня 2007, 12:27

Міністр юстиції Олександр Лавринович вважає, що з часом Раду нацбезпеки і оборони можуть скасувати.

Про це Лавринович сказав в інтерв’ю Радіо "Свобода", відповідаючи на питання щодо пропозиції депутатів скасувати посаду секретаря РНБО і чи не буде доречним взагалі скасування подібного інституту.

"Звичайно. Коли буде наступний етап до парламентської республіки, з моєї точки зору, доцільно вилучити взагалі згадку про такий орган (РНБО), - зазначив Лавринович.

Відповідаючи на питання, щодо можливості проведення дострокових парламентських виборів Лавринович зазначив, що "не вважає це за можливе".

"Оскільки передбачені вичерпні підстави, коли можуть бути достроково припинені повноваження ВР. Реальних підстав говорити про те, що одна з цих обставин з’явиться, я не бачу", - сказав він.

Лавринович також заявив, що після прийняття закону про імперативний мандат, до депутатів, які "юридично оформили свій розрив з фракцією, до якої вони увійшли на підставі списку", за яким були обрані, "можуть виникнути питання у керівництва відповідних партій".

За його словами, таким чином вакансії будуть заповнюватись тими, хто стояв нижче у передвиборчому списку.

Торкаючись питання тарифів на житлово-комунальні послуги, Лавринович зазначив, що кияни мають платити за новими тарифами.

Відповідаючи на питання, щодо його заяв про те, що акти, які не пройшли державну реєстрацію, не мають юридичної сили він сказав:

"В даному випадку, звичайно, те, що ви процитували, я ніколи не говорив. Те, що я говорив на прохання журналістів достатньо давно, на початку листопада ще, коли мова йшла про застосування нормативних актів, які не пройшли державну реєстрацію".

"Тоді я розповідав, що ті акти, які обов’язково передбачені для реєстрації і такої реєстрації не проходили, то безумовно вони не мають права застосовуватися", - сказав він.

"В даному випадку можу сказати, що громадяни, які мешкають в місті Києві і розуміють, що нічого безкоштовно не буває... І звичайно, платити за ці послуги потрібно", - наголосив він.

Водночас він зазначив, що заяви Черновецького про накладання арешту на майно осіб, що не сплачуватимуть тарифи, є незаконними.

Лавринович також не виключає, що може бути доведено, що тарифи були виставлені необґрунтовано.

"Я такого не виключаю. Для цього існують механізми як сесії Київської міської ради, так і суди. Тоді безумовно будуть перераховані ті суми, які були зайве сплачені, таким чином в наступні місяці потрібно буде просто менше платити", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...