Тимошенко не бачить, як закон про Януковича порушує Конституцію

Понеділок, 15 січня 2007, 16:09

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що ухвалений минулої п'ятниці закон про Кабмін не додав нових повноважень уряду, яких нема в Конституції.

Про це вона заявила журналістам під час відвідання Кнессету в Ізраїлі.

"Я переконана, що закон про Кабмін не додав нічого нового до Конституції і тому ми дозволили собі за це проголосувати, бо не бачили, що цей закон проти Конституції", - зазначила вона.

Водночас, за її словами, якщо норми цього закону суперечать конституції їх можна оскаржити в Конституційному суді.

На запитання про те, що змінився механізм призначення міністрів оборони і закордонних справ, Тимошенко сказала, що їх кандидатури як і раніше подає президент. На зауваження, що тепер їх може призначити і парламент, лідер БЮТ відповіла: "Це антиконституційні норми і ми будемо ініціювати їх скасування".

Тимошенко також висловила упевненість, що парламент ухвалить і в другому читанні закон про опозицію.

"Ми заплатили досить вагому ціну за те, щоб мати закон про опозицію і мати контроль за владою", - наголосила лідер БЮТ, додавши, що "безконтрольність влади є причиною всіх негараздів у житті країни".

"Ми хочемо, щоб цей закон приніс контрольованість влади і ми будемо добиватися цього", - сказала Тимошенко.

"Крім того закон про імперативний мандат.. важливо, щоб відповідальність депутатів була залізною і щоб вони служили не собі, а народу. Думаю, ми зробимо якісний стрибок, маючи ці закони", - запевнила лідер БЮТ.

На запитання, які гарантії того, що цей закон буде ухвалено і чи не боїться вона, що більшість провалить це голосування, Тимошенко відповіла: "Не боюсь, гарантії всі є, ми ухвалимо цей закон".

Як відомо, минулої п’ятниці БЮТ проголосував за подолання вето президента на закон про Кабмін. Закон, зокрема, передбачає, що в разі неподання президентом кандидатур міністра закордонних справ та міністра оборони їх подає більшість.

У цей же день було проголосовано закони про імперативний мандат для депутатів місцевих рад та закон про опозицію в першому читанні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування