Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не влаштовуватиме замах на Гайдука

Понеділок, 15 січня 2007, 16:36

Прем'єр-міністр Віктор Янукович заявив, що уряд не ініціює скасування Ради національної безпеки і оборони України.

Так він прокоментував зареєстрований депутатами фракції Партії регіонів у Верховній Раді відповідний законопроект, повідомляє УНІАН.

"Я читав цей законопроект. Там є положення, з якими я не згоден. Нашу точку зору висловлять уповноважені представники в парламенті. Але це ініціатива депутатів, уряд законопроект не ініціював", - сказав Янукович.

Прем'єр вважає РНБО необхідним органом у системі державного управління. "Це передбачено Конституцією, але діяльність РНБО регламентується відповідними законами. І зараз дуже важливо розподілити повноваження так, щоб гілки влади не підміняли одна одну і не заважали працювати один одному", - наголосив Янукович.

Як відомо, 11 січня у Верховній Раді був зареєстрований законопроект про внесення змін до закону про Раду нацбезпеки і оборони, яким пропонується скасувати посаду секретаря РНБО.

Його авторами є члени фракції Партії регіонів Владислав Забарський і Юрій Мірошниченко.

Згідно із проектом, пропонується виключити із закону про РНБО статтю 7, в якій йдеться про секретаря РНБО, його заступників, їхні повноваження тощо.

Крім того автори законопроекту пропонують інформаційно-аналітичне, організаційне, матеріально-технічне і фінансове забезпечення функціонування РНБО покласти на секретаріат президента (раніше ці функції виконував апарат РНБО).

Також депутати пропонують, щоб укази президента про введення в дію рішень РНБО набували чинності після їх скріплення підписами прем'єр-міністра і міністра, який відповідає за указ і його виконання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування