Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ ХОЧЕ, ЩОБ ТАРАСЮКОМ ЗАЙНЯВСЯ ПРОКУРОР

Понеділок, 15 січня 2007, 19:22

Прем’єр Віктор Янукович звернувся до Генпрокуратури вжити заходів прокурорського реагування у зв’язку із діями Бориса Тарасюка, який продовжує виконувати повноваження міністра закордонних справ попри звільнення з боку Верховної Ради.

Про це ідеться у заяві прес-служби Кабінету міністрів.

У заяві сказано, що дії Тарасюка "завдають істотної шкоди інтересам держави, негативно позначаються на іміджі України".

Також, на думку прес-служби Кабміну, дії Тарасюка "впливають на результати діяльності Кабінету Міністрів у зовнішньополітичній та зовнішньоекономічній сферах".

У заяві згадується, що у понеділок Тарасюк відбув до Чехії як міністр закордонних справ, перервавши при цьому відпустку, надану йому президентом України.

"У зв’язку з цим, прес-служба Кабінету Міністрів уповноважена заявити: Б.І. Тарасюка звільнено з посади міністра закордонних справ України 1 грудня 2006 року згідно з постановою Верховної Ради України №413 від 1 грудня 2006 року", - ідеться у заяві.

Кабмін заявляє, що право на звільнення Тарасюка "передбачено пунктом 12 статті 85 Конституції України, яка відносить до повноважень Верховної Ради звільнення міністра закордонних справ".

"Водночас стаття 106 Конституції України, яка визначає повноваження президента, не передбачає таких повноважень, як рішення щодо продовження виконання посадових обов’язків міністра та надання чи погодження надання відпусток членам уряду".

"В той же час, прем’єр-міністр України не надавав відпустку Тарасюку і не приймав рішення про його службове відрядження за кордон", - сказано в заяві уряду.

"Таким чином, Тарасюк не може вважатися посадовою особою, яка перебуває у відпустці, а тим більше, уповноваженою державою на здійснення офіційного закордонного візиту", - заявляє прес-служба Кабміну.

Як відомо, раніше Янукович обурився, що Тарасюк відбув до Чехії попри звільнення Верховною Радою з посади міністра закордонних справ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...