Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чеському дипломату "влетіло" від Януковича за Тарасюка?

Вівторок, 16 січня 2007, 10:08

У понеділок до Кабміну було викликано представника посольства Чехії в Україні з приводу візиту міністра закордонних справ Бориса Тарасюка до Праги.

Про це повідомляє Радіо "Свобода" з посиланням на дипломатичні джерела.

Водночас, як повідомив посол Чеської Республіки в Україні Карел Штіндл, офіційне запрошення Тарасюку до Праги надіслали ще до суперечки довкола його посади.

Він також зазначив, що Чехія закликає уряд Віктора Януковича утриматися від негативних кроків з огляду на конфлікт, який виник довкола візиту Тарасюка до Праги у якості міністра.

За його словами, в Чехії усвідомлюють, що "український уряд розглядає цей візит як нелегітимний, нелегальний" і що через це можуть бути і негативні наслідки, наприклад, можуть скасувати якийсь інший візит.

"Я би більше хотів сподіватися, що це мине і що український уряд, прем’єр Янукович і його люди зрозуміють, що для нас Борис Тарасюк усе ще є міністром закордонних справ", - відзначив Штіндл, додавши, що чеська сторона вважає, що Тарасюк залишається міністром.

Він також сказав, що як посол Чехії в Україні він має дуже добрі відносини і з прем’єром Януковичем, "і з деякими його людьми, з його міністрами".

У зв’язку з цим посол висловив сподівання, що урядовці будуть ставити відносини між Чехією та Україною "вище, ніж цей особистий інцидент, який має такий характер, що дає можливість для різних інтерпретацій".

Як відомо, у понеділок Тарасюк відбув до Праги з офіційним візитом. Під час зустрічі Тарасюк і Штіндл підписали двосторонні документи, серед яких спільна заява про співпрацю при втіленні Плану дій ЄС –Україна.

Водночас уряд України виступив з офіційною заявою, в якій йдеться про те, що Верховна Рада звільнила Тарасюка з посади міністра ще 1 грудня 2006 року, а тому, на думку уряду, він не уповноважений більше представляти Україну за кордоном.

Водночас сам Янукович заявив про намір звернутися до Генпрокуратури щодо ситуації навколо Тарасюка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування