Різаку пообіцяли свободу тільки з дозволу Ющенка?

Вівторок, 16 січня 2007, 10:11

Екс-губернатор Закарпаття Іван Різак стверджує, що глава секретаріату президента Віктор Балога обіцяв йому допомогти тільки після вказівки президента Віктора Ющенка.

"Після мого арешту Балога зустрівся з моїм братом, і на його прохання допомогти мені сказав, що буде допомагати тільки після вказівки президента Ющенка", - сказав він в інтерв'ю газеті "Дело".

"Якщо президент скаже, то він дасть команду, щоб мене випустили. Думаю, потрібно з'ясувати, чому так говорив Балога і чому він прикривається ім'ям президента. Переконаний, що я - фігура не того масштабу, щоб мною займався президент", - додав Різак.

Також екс-губернатор стверджує, що нинішній губернатор Закарпаття "Олег Гаваші, будучи першим заступником глави ОДА, прийшов до мене в СІЗО і запропонував дати свідчення проти Кучми, Януковича, Медведчука і сказав, що тоді я одразу зможу вийти із СІЗО".

За його словами, підтвердити це він може "тільки вірою в Бога й у справедливість".

На питання про звинувачення у доведенні до самогубства ректора Ужгородського національного університету Володимира Сливки, Різак відповів:

"У справі Сливки мене дивує, що в суд не захотіли прийти ні вдова, ні її родичі, які знайшли Сливку пораненим або вже вбитим".

За словами екс-губернатора, він звертався з версією про можливе вбивство Сливки і до прокурора Закарпатської області, і до генпрокурора Святослава Піскуна, який відвідував його в СІЗО.

"У деяких свідченнях родичів покійного ректора є відомості про те, що він був стурбований сімейними обставинами. Крім того, є ще низка моментів, які ставлять під сумнів версію самогубства", - стверджує Різак.

"Зокрема, багато порізів на руках і ногах покійного. Але слідство зациклилося тільки на версії з Різаком і інших версій не розглядає", - додав він.

За словами екс-губернатора, у нього були хороші стосунки і з колишнім ректором, і з його родиною, а перевірки, що проводилися в університеті, були плановими. При чому по двох з них не було виявлено жодного порушення, а по інших двох – незначні.

На питання про покази екс-президента ФК "Закарпаття" Володимира Паульо про вимогу хабаря від директора Батівського комбінату хлібопродуктів, Різак відповів, що вважає абсурдом одержання хабаря від "людини, з якою я спільно утримував футбольний клуб".

"Паульо десь на восьмий місяць після всіх процесуальних моментів, і, як я вважаю, обробок у СІЗО, у тому числі і членів його родини, почав давати якісь свідчення. А той, хто "давав" хабар, написав заяву в міліцію за день до мого повторного арешту і через рік після самого епізоду", - зауважив екс-губернатор.

Також він спростував інформацію про те, що просив політичного притулку в Росії: "Заяву про це в посольство РФ подала моя дружина…У неї просто здали нерви (родина пережила три моїх арешти), але потім я її заспокоїв, і ми передумали приймати якісь різкі рішення".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування