Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз назвав Тарасюка абсурдним

Вівторок, 16 січня 2007, 10:15

Голова Верховної Ради Олександр Мороз підтримує позицію прем`єра Віктора Януковича щодо можливості призначення на засіданні уряду виконуючого обов’язки міністра закордонних справ, чи покладення обов’язків в.о. міністра на першого заступника міністра закордонних справ.

Про це сказав журналістам голова ВР, коментуючи заяву глави уряду в понеділок.

Він зазначив, що реакція Януковича з приводу того, що Борис Тарасюк, будучи у відпустці, побував у Чехії і провів зустріч з прем’єр-міністром цієї країни є "в такому сенсі адекватною".

Він вважає, що ситуація із Тарасюком є абсурдною і "вона підриває авторитет країни".

"Протистояння такого змісту нічого не дає крім політичних спекуляцій, підриву авторитету на міжнародній арені", - наголосив Мороз.

Він підкреслив, що Верховна Рада України не має ніяких підстав переглядати своє рішення щодо міністра закордонних справ, оскільки "воно прийнято відповідно до Конституції України і Тарасюк не є міністром закордонних справ України".

Мороз наголосив, що Верховна Рада готова розглянути пропозиції президента щодо кандидатури на посаду міністра закордонних справ України. Він зазначив, що на третій сесії парламенту (розпочнеться на початку лютого) "безперечно буде обговорено за пропозицією президента кандидатуру як визначено Конституцією України".

Мороз відмовився називати прізвища можливих кандидатів на посаду міністра закордонних справ України, зазначивши, що в Україні вже виросла "школа дипломатів", і є люди, які можуть очолювати це відомство.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...