У Медведька вирішили попросити грошей у НРУ для розслідування загибелі Чорновола

Вівторок, 16 січня 2007, 11:25

Генпрокуратура звернулася до Народного Руху України з проханням надати фінансову підтримку для розслідування справи про загибель лідера НРУ В'ячеслава Чорновола.

Про відповідне звернення у вівторок пише газета Комерсант-Україна.

У документі Генпрокуратура просить партію допомогти в придбанні ліцензійного програмного забезпечення, необхідного для проведення експертизи, а також ноутбук і LCD-екран.

Слідчий Ігор Кринін у документі нагадує заступнику глави НРУ В'ячеславу Ковалю, що під час зустрічі з генпрокурором Олександром Медведьком 20 вересня 2006 року, члени НРУ виявили готовність "допомогти придбати" ліцензійне програмне забезпечення "для потреб інституту".

Кринін також підкреслює, що саме відсутність ліцензійного програмного продукту PC-Crash 7.3. стало причиною затримки в проведенні цього дослідження.

"Дотепер НРУ не визначився з остаточним рішенням з цього питання, незважаючи на мої кількаразові звернення до НРУ в усному порядку. Прошу вас розглянути даний лист і допомогти вирішити порушену в ньому проблему", – йдеться у зверненні.

Вартість програмного забезпечення складає більше 4 тисяч євро, а на покупку обладнання ГПУ просить більше 5 тисяч доларів.

У свою чергу сам Коваль обурений таким проханням Генпрокуратури.

"Не може партія забезпечувати експертну організацію, що здійснює експертні аналізи для всієї України, не тільки програмним продуктом, але і приладовою базою для його функціонування", – заявив Коваль.

За його словами, дане звернення було особистою ініціативою слідчого, який розслідує справу про загибель Чорновола.

"Після одержання цього документа я розмовляв із генпрокурором і звернув його увагу на те, що це несерйозний підхід, що не може Генпрокуратура звертатися до партії, що порушує питання розслідування загибелі Чорновола, і вимагати від неї надати можливість придбати якесь обладнання на кілька десятків тисяч", – розповів Коваль.

На думку Коваля, слідство хоче поховати справу без пояснення причин. "Тепер можна буде сказати: 'Провести експертизу ми не можемо, оскільки в нас немає ліцензійного програмного продукту. Ми звернулися в Народний рух, а він нам не допоміг", – вважає Коваль.

У свою чергу, у ГПУ наполягають, що роблять усе можливе для розкриття злочину і називають заяви НРУ провокацією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування