Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якщо Ющенко буде бодатися, то заміну Тарасюка йому знайде Янукович

Вівторок, 16 січня 2007, 11:27

Якщо президент Віктор Ющенко не внесе до Верховної Ради на затвердження кандидатуру нового міністра закордонних справ, це замість нього має зробити антикризова коаліція.

Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, цього вимагає закон про Кабінет міністрів, який, за очікуваннями прем’єра, має вступити в дію через десять днів.

"Обов’язково вона (стаття закону про Кабінет міністрів) буде застосована, і президенту буде направлена відповідна пропозиція (внести кандидатуру міністра закордонних справ). Якщо він протягом 15 днів не внесе подання, то таке право отримає коаліція", - сказав Лавринович на брифінгу в Кабміні.

Коментуючи ситуацію з Борисом Тарасюком, Лавринович назвав її "непорозумінням з однією людиною - посадовою особою, яка після свого звільнення не хоче визнавати рішення відповідного органу".

За словами Лавриновича, в цих умовах Тарасюк не може перебувати ні у відпустці, ні у відрядженні.

Водночас Лавринович не відповів на питання, яке покарання можливе стосовно Тарасюка після прокурорського реагування, яке вимагає здійснити прем'єр Янукович.

"Почитайте відповідні кодекси", - сказав Лавринович.

Коментуючи тему Тарасюка, Лавринович також розкритикував журналістів, які, на його думку, неправильно трактували слова міністра.

"Я інколи не можу впізнати ті речі, які я сказав журналістам", - поскаржився він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування