Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ворогу Майдану радять вчинити по-чоловічому

Вівторок, 16 січня 2007, 12:27

Перший заступник міністра внутрішніх справ Михайло Корнієнко радить заступнику міністра внутрішніх справ Сергію Попкову подати до суду на осіб, які звинувачують його в намаганні застосувати силу під час Помаранчевої революції у 2004 році.

Про це Корнієнко заявив у вівторок журналістам, коментуючи призначення Попкова на посаду заступника міністра, начальника Головного штабу МВС України.

"Попков працює… Все інше, я думаю, надумано відносно Попкова. Я думаю, він відповість на ці виклики… І Попков як генерал повинен заявити позов на тих осіб, які звинувачували його в тому, що він не робив. Я думаю, він поступить як чоловік", - сказав Корнієнко.

При цьому він зазначив, що кримінальна справа, яка раніше була порушена, і в якій фігурувало прізвище Попкова, давно закрита.

У той же час, коментуючи призупинення президентом дії постанови про призначення Попкова на посаду заступника міністра, Корнієнко сказав, що це призначення було зроблено постановою КМУ, а також наказом міністра внутрішніх справ.

У той же час, продовжив Корнієнко, якщо президент звернувся з зазначеного приводу до Конституційного Суду, саме Конституційний Суд буде кінцевою інстанцією, яка проаналізує ситуацію і дасть свої висновки, відповідно до яких і МВС і КМУ будуть діяти.

Як повідомлялося, в січні уряд призначив Попкова заступником міністра внутрішніх справ України - начальником Головного штабу.

Попков з листопада 2004 року по лютий 2005 року обіймав посаду заступника глави МВС – командувача внутрішніми військами. Згідно з інформацією низки ЗМІ і заявами політиків, саме Попков віддавав наказ силою розігнати людей на Майдані під час Помаранчевої революції.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування