Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка ще мріють повернути відібрані Януковичем повноваження

Вівторок, 16 січня 2007, 12:40

Секретаріат президента Віктора Ющенка ініціює створення робочих груп для зміни юридичних формулювань закону про Кабінет міністрів, які суперечать Конституції.

Про це заявив перший заступник керівника секретаріату Арсеній Яценюк, повідомляють Українські новини.

Яценюк підтвердив, що в редакції, затвердженій Верховною Радою 12 січня, Ющенко не має наміру підписувати закон про Кабмін.

Водночас Яценюк зазначив, що норми закону, які не суперечать Конституції, будуть об'єктивно виконуватися.

Щодо неконституційних норм закону про Кабмін, за його словами, є два підходи: подача закону в Конституційний Суд або термінове доопрацювання в робочих групах і зміна юридичних формулювань норм закону, які прямо суперечать Конституції.

"Перший підхід - це подача в Конституційний Суд, другий підхід - це терміново, зараз, доопрацювання в робочих групах, що б мали на меті змінити юридичні формулювання тих норм, які прямо суперечать Конституції, і зняти питання", - сказав Яценюк.

Представник президента уточнив, що секретаріат формує зараз пропозицію зі створення таких робочих груп, і має намір внести його в Кабмін та Верховну Раду.

Як відомо, 12 січня Верховна Рада подолала вето президента на закон про Кабмін.

Водночас президент Віктор Ющенко заявляв, що має намір просити Конституційний Суд визнати деякі положення цього закону неконституційними.

Відповідно до Конституції, якщо президент протягом 15 днів від дня одержання закону, ухваленого Верховною Радою з подоланням президентського вето, відмовляється його підписувати, то цей закон оприлюднюється й набуває чинності після підписання головою Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...