Ющенко займеться питанням грошей з підлеглими Януковича

Вівторок, 16 січня 2007, 13:13

Президент Віктор Ющенко висловлюється за необхідність вирішити проблему заборгованості по заробітній платі.

Про це він сказав у ході зустрічі з представниками всеукраїнських профспілок і профоб'єднань, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я готовий залучити органи прокуратури, адміністрацій усіх рівнів, міністерства, відомства уряду для того, щоб ми сформували чіткий графік подолання цієї проблеми (заборгованості по зарплаті)", - заявив Ющенко.

Президент нагадав, що заборгованість по зарплаті "незмінно складає 1 млрд. гривень".

За його словами, за останні три роки прогресу в подоланні даної проблеми не спостерігалося. "Я переконаний, що це не є фатальною проблемою", - зазначив президент.

Ющенко заявив, що необхідно сформувати чіткий графік погашення заборгованості по зарплаті і досягти домовленостей, зокрема, у питаннях черговості її погашення.

Також він підкреслив необхідність контролю профспілок за таким процесом як банкрутство підприємств.

У той же час президент виступив із пропозицією на початку березня провести засідання Національної соціальної ради.

"Треба терміново скликати Національну раду соціального партнерства, Національну соціальну раду. Запросити за стіл усі сторони цього процесу. Я б просив... зробити це на початку березня", - сказав Ющенко.

Президент відзначив, що в ході засідання цієї ради, у якому візьме участь він сам, уряд, профспілки, необхідно сформувати 7-10 ключових задач на 2007 рік.

За словами Ющенка, на засіданні ради необхідно також обговорити зміни в законодавство, які будуть спрямовані на соціальний захист українських громадян: "Нам треба працювати солідарно і привселюдно".

Президент також підкреслив, що профспілкові організації не повинні бути політизовані. При цьому він відзначив, що проблеми, що виникають, профспілки будуть здатні вирішувати, якщо в них буде спільний підхід.

Крім того під час зустрічі Ющенко заявив про необхідність детінізації національної економіки.

"Це ключовий виклик і якщо ми на нього не зреагуємо, ми ще довго будемо говорити, що ми не можемо наповнити соціальний бюджет", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...