Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУШНАРЬОВ У КРИТИЧНОМУ СТАНІ

Середа, 17 січня 2007, 05:11

Стан прооперованого депутата Євгена Кушнарьова - важкий, "можна сказати критичний".

Про це заявив журналістам міністр охорони здоров'я Юрій Поляченко в середу близько 00.30 в Ізюмській лікарні (Харківська область).

За словами міністра, у Кушнарьова пошкоджена вся права сторона черевної порожнини, зокрема печінка, нирки, кишечник. У ході операції в нього видалили одну нирку й близько 50 см кишечника.

Поляченко відзначив, що позитивним моментом є те, що вдалося зупинити кровотечу. Він також додав, що печінка була затомпонована.

У ході операції, яка тривала з 17.00 до 22.00 вівторка, Кушнарьову влили близько 2 л плазми, що дозволило трохи стабілізувати ситуацію.

У ході операції були зупинки, щоб стабілізувати тиск. Міністр також додав, що Кушнарьов перебуває в такому стані, коли транспортування виключене.

За словами Поляченка, щопівгодини проходять консиліуми, лікарі по телефону консультуються з фахівцями Академії медичних наук.

Міністр також розповів, що близько 1.30 середи з Києва в Харків повинна була вилетіти бригада трансплантологів зі спеціальним обладнанням і медикаментами, які приступлять до наступного етапу операції.

Як розповів журналістам заступник міського голови Харкова Олександр Кривцов, у середу зранку на "санітарному літаку" очікується приліт фахівців-медиків з Німеччини, які також будуть залучені до спостереження за станом здоров'я Кушнарьова.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування