Європа дасть Україні мільярд в обмін на стабільність

Середа, 17 січня 2007, 09:53

Європейський банк реконструкції та розвитку планує підписати з Україною кредитний проект більше ніж на 1 млрд. євро, у якому активну участь братимуть українські урядові структури.

Про це заявив заступник директора ЄБРР в Україні Анджей Вітек після зустрічі міністра фінансів Миколи Азарова з представниками банку, повідомляє прес-служба Мінфіну.

Він також зазначив, що при підготовці проекту щорічної угоди між ЄБРР та Україною на 2007-2008 роки будуть включені інші проекти вартістю близько 600 млн. євро, в першу чергу проекти з розвитку інфраструктури (транспортної галузі, проекти з енергозбереження).

У свою чергу, Азаров сказав, що Україна вже підготувала всі необхідні документи для організації щорічних зборів ЄБРР у Києві у 2008 році.

Перший віце-прем'єр підкреслив, що уряд вживатиме всіх необхідних заходів для затвердження нової стратегії співпраці України із ЄБРР, яка з українського боку ґрунтуватиметься на стабільності й передбачуваності політичної ситуації в країні.

Азаров додав, що співпраця із ЄБРР – це саме той напрямок скоординованих дій влади, необхідність якого не викликає жодних питань ані в уряду, ані в парламенту, ані в президента.

Важливим напрямком цієї співпраці виконавчий директор ЄБРР від України, Румунії, Молдови, Грузії та Вірменії Ігор Подолєв назвав відкриття в Україні ще двох представництв банку – в Дніпропетровську та Донецьку – та збільшення штату працівників.

Азаров підкреслив, що теперішня ситуація в Україні дозволяє говорити про запровадження урядом середньострокових проектів, а саме стратегії розвитку України до 2011 року, яка буде спиратися на втілення регіональних інфраструктурних та економічних програм.

У зв'язку з цим перший віце-прем'єр наголосив, що президент повністю підтримує дії уряду, спрямовані на забезпечення прискореного розвитку економіки України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування