Прослуховування Мороза пов'язане із прослуховуванням суддів КС?

Середа, 17 січня 2007, 12:18

Речник СБУ Марина Остапенко не виключає, що справа про прослуховування голови Верховної Ради Олександра Мороза може бути пов'язана зі справою про вилучення апаратури для незаконного прослуховування суддів Конституційного Суду.

"Я не виключаю, що вони можуть бути пов'язані між собою", - сказала вона на брифінгу у середу.

Водночас Остапенко не змогла повідомити подробиці щодо справи з прослуховуванням Мороза, пояснюючи це тим, що зараз триває слідство.

Зокрема, встановлюється, яким чином відповідна апаратура потрапила в Україну.

Разом з тим, Остапенко навела деякі деталі щодо справи про прослуховування суддів Конституційного Суду.

За її словами, по даному інциденту порушено кримінальну справу за фактом незаконного використання спеціальних технічних засобів для негласного зняття інформації.

Остапенко зазначила, що на даний момент триває експертиза виявлених пристроїв і "встановлено, що вони дійсно є спеціальними технічними засобами для власного зняття інформації, експерти це встановили".

За словами речника СБУ, у справі проведено 21 допит. Остапенко нагадала, що згідно із законодавством, право контролю і зняття інформації з каналів зв'язку мають лише визначені законодавством підрозділи державних спецслужб.

Як відомо, наприкінці минулого року було вилучено апаратуру, за допомогою якої, як пізніше встановило СБУ, могло здійснюватися незаконне прослуховування суддів Конституційного Суду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News