Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко підрахував, на скільки Янукович уріже людям доходи

Середа, 17 січня 2007, 14:01

Збільшення податку для фізичних осіб до 15% та високі показники інфляції спричинять до того, що доходи населення скоротяться на 14 %, вважає президент Віктор Ющенко.

Про це він заявив у середу на прес-конференції, відповідаючи на питання про безробіття в регіоні.

"Проблема України по ринку зайнятості наступна: на сьогодні ми маємо 693 тис безробітних і приблизно 240 тисяч вакантних місць. Причому вперше з'явились території, де є дефіцит робочих рук або деяких спеціалізованих професій", - зазначив Ющенко.

Він відзначив, що за 2006 рік було створено 975 тисяч нових робочих місць і нагадав про пункти своєї передвиборчої програми створювати щороку мільйон робочих місць.

Зняти цю проблему, на думку президента, можуть сталі макроекономічні показники, керований дефіцит та керовану інфляцію, високий потенціал розвитку промисловості тощо, бо "лише економіка росту може створити нові робочі місця, економіка депресії – ніколи".

При цьому Ющенко відзначив, що дефіцит бюджету цього року найвищий і це становить небезпеку для добробуту людей.

"Рівень інфляції на рівні 7% - це теж проблема зайнятості? Очевидно проблема. Бо цей прогноз далекий від реальності", зазначив президент.

"7% - це не та межа, про яку слід вести зважену дискусію. І тому, коли ми дискутували про мінімальну заробітну плату і прожитковий мінімум для людей, що втратили працездатність, то дискусія йшла лише про те, що якщо інфляцію оцінити у 11-12%, що більш реально ніж 7%, а також додати 2% про підвищення податків для людей, то ми матимемо ситуацію, коли доходи людей скоротяться на 14%", - наголосив президент.

Також Ющенко наголосив, що вперше ми можемо мати ситуацію, коли ріст зарплати матиме нижчі темпи ніж 3-4 попередні роки і не буде реального приросту зарплати.

Тому президент вимагає з квітня переглянути показники мінімального прожиткового мінімуму та зарплати.

Щодо створення робочих місць безпосередньо на Донеччині, то Ющенко закликав створювати в регіоні сприятливий клімат і відновлювати шахти.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...