Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко готовий на поступки заради Керченської протоки

Середа, 17 січня 2007, 14:10

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Україна готова піти на поступки, щоб Росія визнала адміністративний кордон по Керченській протоці, як лінію делімітації українсько-російського кордону.

Про це Ющенко сказав на прес-конференції в Донецьку.

"Я вніс пропозицію, що українська сторона готова до модернізації врегулювання через укладання відповідних угод по судноходству, екології, використання протоки в цілях відповідних відомств оборони", - розповів він.

Реклама:

"Ми готові ці питання окремо обсудити з Росією і внести компроміс взамін визнання адміністративного кордону по Керченській протоці, як лінії делімітації українсько-російського кордону", - сказав Ющенко.

Президент також пояснив, що "українська сторона виходить з того, що це було єдине місце, де вживалося поняття адміністративного кордону".

"Тому використання адміністративного кордону, як державного кордону в питання розподілу цієї частини делімітаційної лінії вважаємо таким, що найбільш повно відповідає міжнародним принципам і правилам", - наголосив він і зазначив, що питання Керченської протоки є найскладнішим.

ВІДЕО ДНЯ

Ющенко також повідомив, що неврегульованими ще залишились питання шельфу Чорного і Азовського морів.

За словами президента, за останні 7-8 місяців вдалося домовитись про початкові точки делімітації кордону в Азовському морі на одному і другому березі.

"Йде дискусія зараз по серединній лінії. Російська сторона має пропозицію, яка передбачає повне використання Азовського моря, не розподіливши його по лінії кордону, в тому числі і тих ресурсів, які є у цій частині території. Українська сторона наполягає на принципах, які існують в міжнародному праві. Це серединна лінія", - повідомив Ющенко.

Він також висловив думку, що питання Чорного моря буде найлегшим. "Я надіюся, що по цьому питанню ми найшвидше домовимось", - зазначив Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування