Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мартинюк не заперечує, що закон про Януковича порушує Конституцію

Середа, 17 січня 2007, 16:36

Перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк не виключає, що Конституційний Суд може визнати неконституційними деякі з положень закону про Кабінет міністрів.

"Але в цілому він (КС) закон не скасує, тому що він відповідає Конституції", - наголосив віце-спікер.

За його словами, "деяке так би мовити трактування двозначностей може Конституційний Суд роз'яснити або сказати, що це не відповідає Конституції".

Мартинюк зазначив, що президент може звернутися до КС з приводу закону про Кабмін лише після того, як цей документ набере чинності, повідомляє УНІАН.

За його словами, у зв'язку з цим інформація у низці ЗМІ про те, що такого подання немає і це є свідченням того, що президент змирився із ситуацією, не відповідає дійсності.

Віце-спікер зазначив, що президент не міг внести юридично таке подання до КС, поки закон не набрав чинності.

Мартинюк прогнозує, що президент не підпише даний закон, і зазначає, що вперше в історії України закон буде підписаний головою ВР і після цього набере чинності.

Водночас він додав, що "на 90% впевнений", що президент і його команда звернуться до Конституційного Суду щодо закону про Кабінет міністрів.

Як відомо, 9 січня Верховна Рада подолала вето президента на закон про Кабмін. Зокрема, з фракції Партії регіонів проголосувало 186 депутатів, БЮТ – 121, СПУ – 31, КПУ – 21.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування