Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський політолог вирішив, що смерть Кушнарьова "на руку" Тимошенко

Середа, 17 січня 2007, 17:00

Смерть одного з лідерів Партії регіонів Євгена Кушнарьова може "розчистити шлях" до президентства для Юлії Тимошенко, вважає російський політолог Андрій Окара.

"З огляду на президентський рейтинг, смерть Кушнарьова збільшує електоральні потенції Тимошенко і знижує потенціал Януковича, так що їх сукупні передвиборні ресурси фактично зрівняються. Це, у свою чергу, за відповідних обставин і зовнішнього впливу може поставити Україну на межу реального розколу", - йдеться в коментарі Окари.

Політолог вважає, що у випадку позачергових виборів до Верховної Ради в Харківській області й інших східноукраїнських регіонах "без Кушнарьова і його електоральних і організаційних ресурсів можливе перетікання частини електорату "регіоналів" саме до БЮТ".

"Без нього Партія регіонів втратить значну частку своєї "загальноукраїнськості" і стане більш "донецькою", попутно розгубивши чималу частину електорату", - сказав він.

Політолог вважає, що в обличчі Кушнарьова Партія регіонів позбавилася "чи не головного "фронтмена" і досить інтелігентної "голови, що говорить", а також "харизматичного політика вищого ешелону з високим рівнем електоральної довіри і великим політичним капіталом, сильного партійного менеджера й організатора, єдиного "недонецького" у керівництві "донецької" партії".

"У самій Партії регіонів харків'янин Кушнарьов не був повністю "своїм", тому "рівень доступу" до партійних секретів і грошей у нього був нижчим, ніж у "справжніх донецьких", - вважає Окара.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: