Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький думає, що Тимошенко запустила проти нього фюрерську систему

Середа, 17 січня 2007, 17:17

Мер Києва Леонід Черновецький вважає, що встановлена Верховною Радою заборона на перехід між фракціями депутатів місцевих рад спрямована проти нього особисто.

Про це сказано в заяві Черновецького, текст якої мають Українські Новини.

"Я впевнений, що судова система на чолі з Верховним і Конституційним судом не підтримає цей законопроект ні на практиці й в основних його пунктах, спрямованих винятково проти мене особисто", - сказано в заяві.

Черновецький вважає, що лідер блоку її імені Юлія Тимошенко ініціювала розробку й прийняття Радою цього законопроекту у відповідь на конфлікт із ним.

"Я шкодую, що створив проблеми багатьом місцевим радам у зв'язку з тим, що офіційно виступив проти Тимошенко й (депутата Київської міської ради) Михайла Бродського, і настільки розлютив голову БЮТ, що вона в обмін на "Закон про Кабмін", заручившись підтримкою більшості, протягла законопроект, що фактично зробить кожного депутата місцевої ради заручником фюрерської системи", - заявив мер.

На його думку, Тимошенко створила фюрерську систему в БЮТ.

На думку мера, така система позбавить місцевих депутатів можливості вільно висловлювати свою думку й діяти на благо виборців.

Він вважає, що будь-який політик, роблячи зло, сам себе піддає випробуванням.

Черновецький наполягає на публічних дебатах з Тимошенко на телебаченні.

Він звинуватив Тимошенко в тому, що вона в політиці відстоює власні корисливі цілі.

Як повідомлялося, 12 січня Рада встановила імперативний мандат для депутатів Верховної Ради Криму й місцевих рад, обраних за пропорційною виборчою системою.

Проект закону допускає обов'язковий вступ і постійне перебування депутатів у складі фракцій партії або блоку, за списком яких вони були обрані у відповідну раду.

Недотримання цієї вимоги вважається підставою для дострокового припинення повноважень депутатів.

У такому випадку повноваження депутата припиняються достроково від дня ухвалення відповідного рішення керівним органом партії або блоку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: